Over ons

RWPT staat voor Rogier, Willine, Pepijn, Thijmen en Babette. Dat zijn wij! 14 juni 2009 zijn wij vertrokken naar Lelydorp, Suriname! We hebben het het gure Nederlandse weertje ingeruild voor de tropische zon. Een hele onderneming.
Het borrelde bij ons altijd al: buitenland, ons inzetten voor anderen, bijdragen aan een betere wereld, Gods liefde delen met anderen… In 2007 is het balletje echt gaan rollen, toen wij in contact kwamen met mensen die in Suriname werkten. Zij vertelde enthousiast over de leerwerktrajecten die zij opgezet hadden voor dropouts in Suriname. In de zomer van 2008 zijn we naar Suriname geweest om daar te kijken. We hebben in drie weken tijd heel wat gesprekken met verschillende organisaties gevoerd. Bij terugkomst kwamen we in contact met Michel en Froukje Brink. Zij hebben een stukadoorsbedrijf en waren ook in Suriname geweest om zich te oriënteren op het opzetten van leerwerktrajecten voor stukadoors. Zij zochten onderwijskundige en projectmanagement expertise. Wij zochten vakinhoud, omdat wij niks van stuken wisten. Samen hebben we stichting De Bouwsteen opgericht. God bracht ons bij elkaar!

Wat we doen!
Een diploma biedt jongeren kansen voor de toekomst. Toch verlaat in Suriname 40% van de jongeren hun school zonder diploma. Wij zetten ons in voor deze drop-outs door leerwerktrajecten in de bouwsector aan te bieden. Je kunt meer over het project lezen op www.debouwsteen.org.  

Rogier & Willine

 

 

 

IE6 is een gedateerde browser en kan deze pagina niet goed weergeven. Download Firefox of IE7 voor het beste resultaat!

Copyright © 2020 RWPTB in Suriname All rights reserved. Theme by Jeffrey Andes.